Trainen na kanker

Steeds meer mensen krijgen kanker en overleven kanker. Hierdoor leven steeds meer mensen met de gevolgen van de ziekte en behandeling. Veelgehoorde klachten zijn vermoeidheid, afnemende fitheid, slaapproblemen, angst en een afname van de kwaliteit van leven. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat  sporten tijdens- en na de behandeling van kanker een positief effect heeft op deze klachten en daarmee op de kwaliteit van leven.

 Waarom bewegen?
Hoewel vroeger altijd het advies werd gegeven om rust te houden en niet te veel te bewegen tijdens de behandeling, laat recentelijk onderzoek zien dat bewegen juist vele voordelen kent. Wanneer u ook sterk en fit de behandeling ingaat vergroot u daarnaast de kans om deze prettiger en beter te doorlopen. Zoals ze het in de wetenschap beschrijven: uw kwaliteit van leven neemt toe.

 Training bij een Fitnesstrainer Oncologie (FTO) is mogelijk als u drie maanden na de behandeling klachtenvrij bent óf een beweegadvies heeft meegekregen van een medisch specialist/ therapeut.

 Bewegen tijdens en na de behandeling heeft veel voordelen:Het helpt bij vermoeidheid, angst en depressie.
Het helpt om uithoudingsvermogen en spierkracht te behouden tijdens de behandeling.
Het helpt om uithoudingsvermogen en spierkracht weer op te bouwen na de behandelingen, zodat je sneller herstelt.
Verder kan bewegen helpen om:
chemotherapie beter te doorstaan en de behandeling vol te houden.
minder klachten te hebben, zoals misselijkheid en pijn, en om beter te slapen.

 Tegenkracht helpt mensen met kanker vanaf het moment van diagnose. Kankersoort en/of leeftijd zijn niet van belang. Zij zijn er voor iedereen! Maar ook voor de werkgever die de werknemer met kanker wil helpen. Heeft u: Vragen als  patiënt? Vragen als  werkgever?
https://tegenkracht.nl/

Wat doen wij :Training op maat in de buitenlucht. Tijdens de training is er aandacht voor kracht maar ook voor uithoudingsvermogen. Flexibiliteit en functionaliteit. Wij werken niet met apparaten maar met losse materialen. Dit is ook de manier waarop je je lichaam in de dagelijkse praktijk gaat belasten en daarom het meest functioneel.