Xco power walk


Wandelen met power wordt een stuk afwisselender! Door de zwaaiende beweging van de armen in combinatie met de ‘Reactieve Impact’ (het aanspannen van je core) ervaar je een intensievere belasting van de spieren dan wanneer je gewoon wandelt of hardloopt. Daarnaast kun je ook tijdens rustpauzes actief blijven door oefeningen te doen die het uithoudingsvermogen van het lichaam verder vergroten. Bovendien is het natuurlijk goed voor je conditie en vooral leuk!

XCO Power walk
XCO Power walk is lopen in een stevig tempo met de xco’s. trainen met XCO’s zorgt voor een betere vetverbranding en 33% meer calorieën verbruik. Wandelen op tempo wordt een stuk afwisselender! Door de zwaaiende beweging van de armen in combinatie met de ‘Reactieve Impact’ (het aanspannen van je core) ervaar je een intensievere belasting van de spieren dan wanneer je gewoon wandelt of hardlopen.

XCO Power walk fit
XCO Power walk fit is lopen in een stevig tempo met de xco’s. De spierversterkende oefeningen, die tussendoor worden gedaan zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt en een strakker figuur krijgt.

Tijdens het powerwalken verbrandt je veel calorieën omdat je in de juiste hartslagzone zit. (60-70% van je max hartslag)

Wat is een XCO
De XCO is een rood metallic gekleurde buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ aan het begin van de teruggaande beweging, krijgen de spieren en met name het bindweefsel in en rondom de spieren een extra mechanische belasting.

Dit is een perfecte work out omdat iedereen het kan, geen overbelasting aan de gewrichten zoals bij hardlopen, en blessures door Power Walk zijn zeldzaam.

Uit  testen is gebleken dat mensen die Powerwalking doen evenveel calorieën verbruiken als mensen die hardlopen op een normaal tempo